Toon Karsmakers opnieuw de beste
Van onze sportredactie
DEN DUNGEN - Toon Karsmakers heeft zijn Nederlandse titel 500 cc motorcross op het circuit De Meerse Plas in Den Dungen geprolongeerd.
Karsmakers won op zijn Honda de eerste manche en dat was voldoende om in het klassement onbereikbaar te worden voor de concurrentie. De tweede manche ging naar Kees van der Ven op KTM, Karsmakers viel uit.
De achtste en laatste race voor de titel is van geen belang meer.
Er waren in Den Dungen nog geen duizend toeschouwers. Van de noordelijken was er weinig succes.
Ben Wilken uit Nieuw Schoonebeek ging in de eerste manche op de tiende plaats onderuit, zakte terug naar de veertiende positie, maar klom daarna weer op naar de tiende plaats. Enkele ronden voor het einde kwam er echter zand in het motorblok van Wilkens machine, waardoor deze volledig werd geruïneerd en de wedstrijd voor de coureur voorbij was.
Hetzelfde speelde zich af in de tweede manche in de slotfase toen Wilken in derde positie lag.
Klaas Poppinga uit Surhuisterveen werd ondanks een val in de eerste manche dertiende, terwijl hij in de tweede manche op de zevende plaats uitviel.
Bert Muskee eindigde in die rit als achttiende. Uitslagen: 1e manche: Karsmakers (Waalre. Honda; 2. Seppenwoolde (Rijssen), Honda; 3. Van der Ven (Bakel), KTM; 4. Rond (Ingen) Suzuki; 5. Sigmans (Bakel), Yamaha; 6. Ponjee (Nieuwenbergen), Kawasaki. 2e manche: 1. Van der Ven; 2. Seppenwoolde; 3. Ponjee; 4. Herlings (Gemert), Yamaha; 5. Rond; 6. Verwaayen (Veenendaal), Honda. Stand: 1. en Nederlands kampioen Karsmakers 349 punten; 2. Seppenwoolde 291; 3. Herlings 272; 4. Sigmans 264; 5. Verwaayen 218; 6. Van Zoggel (Berlicum)211.