VAN MIERLO STEVENT DOOR

NATIONALE CROSS ZEELAND


Henk van Mierlo heeft zijn reeks van mancheoverwinningen op zijn nieuwe Yamaha ook in Zeeland kunnen voortzetten, toen hij met twee manche-overwinningen en een tweede plaats, totaalwinnaar van de cross werd. Toon Karsmakers wist zeer sterk rijdend over de drie manches een tweede plaats voor zich op te eisen. Gerard Rond wist op zaterdag na felle strijd met de twee eerdergenoemden een manche op zijn naam te schrijven, en in de andere twee deed hij eveneens zeer goed van zich spreken. In de tweede manche moest hij jammer genoeg opgeven, toen hij na werkelijk enkele heel sensationele sprongen door zijn achterwiel heen ging. Daarmee verspeelde hij een goede klassering in de eindstand, waarin hij nu met zijn Suzuki een tiende plaats bezette. Toon Karsmakers gaf zich trouwens ook niet zomaar gewonnen. De tweede manche was daar het beste voorbeeld van. Na het wegvallen van Rond zette Toon de aanval in op Van Mierlo, die hij vlak voor de finish tot op het achterwiel genaderd was. Toon zette het gas erop, en op hetzelfde moment sloot Henk van Mierlo professioneel het gat af door even in te houden, waarmee hij zijn tweede manche die dag wist te winnen. Verder deden Klaas Poppinga en Bert Kuiper weer van zich spreken, terwijl Gert Jan van Doorn toch weer een fraaie vijfde plaats in de eindrangschikking wist te behalen, voor gerenommeerde namen als Herlings en Sigmans.

De junior zijspan manches werden een totaaloverwinning voor het duo Van Leeuwen/Den Heijer, die de broers Oude Geerink heel knap achter zich wisten te houden.

Ronald Rietman zegevierde in de klasse Viertakt Nationalen, voor Van Wijlick op zijn zelfgemaakte special.

Uitslagen:

500 cc Senioren (superklasse):

1. Henk van Mierlo, Suzuki
2. Toon Karsmakers, Honda
4. Klaas Poppinga, Maico
5. Bert Kuiper, Suzuki
6. Peter Herlings, Maico
7. Frans Sigmans, Yamaha
8. Addy Jansen, Yamaha
9. Gerard Bensing, Honda
10. Gerard Rond, Suzuki

Zijspan junioren: 1.Van Leeuwen/Den Heijer 2.Oude Geerink/Oude Geerink 3.Verwijmeren/Van Gils 4.De Bruin/Van Essen 5.Smit/Bruggink

Viertakt Nationalen:1.Rietman, Suzuki 2.Van Wijlick, Special 3.Erik, Honda 4.Nijhuis, Yamaha 5.Groen, Yamaha