Frans Sigmans: Lonende regelmaat te Lummen

Een fikse tuimeling heeft verhinderd dat André Corens de internationale motocross van De Witte Mannekens” te Lummen op zijn naam schreef. Na de eerste reeks te hebben gewonnen, ging de Suzuki-piloot in de tweede manche als kopman in de fout en vermits hij na zijn val de motor niet meer op gang kreeg konden alle zegeambities meteen opgedoekt worden.

Wie wel overwinnaar werd was Franske Sigmans. In de eerste reeks was de Bakelse piloot derde achter Corens en kopstarter Cois Wellens. In de tweede manche nam Willy Van Baelen de leiding nadat Corens in de 5e ronde onderuit ging. Maar Sigmans reed ,,safe” met een tweede plaats.

Remy De Scheemaecker won de twee zijspanreeksen die meetelden voor het Belgisch kampioenschap. Terrijn werd bij de nationalen eindoverwinnaar na alleen de tweede reeks aan Bervoets te hebben moeten laten.

Eindstand Inters: 1. Sigmans; 2. Van Baelen; 3. De Win; 4. Wellens; 5. Heeren; 6. Sterckx; 7. Ghielen; 8. Van Loon; 9. Van Mierlo; 10. Aerts; 11. Verhaegen; 12. Van den Broeck; 13. Vermijs; 14. Hermans; 15. Klumpen.

Eindstand nationalen: 1. Terrijn; 2. Steenmans; 3. Moyens; 4. Ber voets; 5. Lassaut; 6. Joostens; 7. Wienen; 8. Van den Brink; 9. Van deWeyer; 10. Timmermans.

Eindstand zijspannen: 1. De Scheemaecker-Van den Dijck; 2.Borms-Castiaux; 3.Borms-Delcourt; 4. Van Bellinghen Dhollander; 5. Van Schoten Overes.

Juniors 500: 1. Dewit; 2. Vromans; 3. Verbeek; 4. Vanham; 5. Desmet.

Juniors 250 cc: 1. Bourlet; 2. Masset; 3. Van der Wauwer; 4. Maassen; 5. Moreau.

Frans Sigmans werd totaalwinnaar in Lummen.