Ake Jonsson lachende derde in Rhenen

            Bron moto73

De Leccius de Ridder cross voor internationalen 500 cc, die op de Grebbeberg bij Rhenen een dertig tal rijders bij elkaar bracht werd gewonnen door de Yamaha rijder Ake Jonsson, dankzij het feit dat Gerrit Wolsink, boos omdat er voor een plaats aan het starthek geloot werd (waarbij hij met een vrij slecht nummer uit de bus kwam), in de eerste manche min of meer met een hand reed. Toen Wolsink, na de eerste ronde als twintigste door gekomen te zijn, in de zesde ronde de zesde plaats had bereikt, liet hij het daar bij, en bleef op dezelfde afstand Van vijfde man Jonsson zitten. Aan kop voerde Sigmans een niet al te moeilijk duel met de enorm goed rijdende Toon Karsmakers, die door pech in de laatste manche de totaalzege aan

zijn neus voorbij zag gaan. Ook Sigmans kon niet in de top eindigen, want hij zou in de tweede manche een val maken, die hem naar de laatste plaats terugwierp. Deze tweede manche leverde een grandioze zege op voor Wolsink, die met grote voortvarendheid goed maakte wat hij voordien had verprutst. In de laatste heat had het er alle schijn van dat Gerrit ook deze race met overmacht zou winnen, maar toen er een voetsteun afbrak viel hij terug naar de vijfde plaats, waarvan o.a. Ake Jonsson profiteerde. In de totaalstand kwam Wolsink precies één punt te kort op de Zweed. Vehkonen reed zich met regelmatige uitslagen naar een derde plaats. Opmerkelijk was dat Stef v.d. Sluis het, naarmate het circuit moeilijker werd, steeds beter ging doen. Met een 14e, 9e en 7e plaats pakte hij in deze voor hem niet zo gewone klasse de zevende plaats.

UITSLAGEN Int. 500 cc

1. A.Jonsson, Zweden, Yamaha, 2. G.Wolsink, Nederland, Suzuki, 3. K.Vehkonen, Finland, Husqvarna, 4. V.Allen, Engeland, Bultaco; 5. F.Sigmans, Nederland, Maico, 6. M.Hensen, Nederland, K.T.M.; 7. S.v.d.Sluis, Nederland, Bultaco; 8. A.Roberton, Engeland, Husqvarna, 9. T.Karsmakers, Nederland, Husqvarna; 10. H.Wouters, België, K.T.M.