VEHKONEN KREEG ZEGE OP PRESENTEERBLAD
Frans Sigmans door noodlot verslagen
Van onze motorsportmedewerker 
ST. ANTHONIS. zondag
De strijd in de Motocross der Azen was voor favoriet Frans Sigmans op een oor na gevild, toen het noodlot toesloeg.
Na een goede start in de derde en laatste manche, stond hij op het punt als tweede achter Wolsink de hoofdtribune te passeren, toen de ketting van zijn maico brak en het ontstekingshuis vernielde.
Uit was de strijd en weg de zekere overwinning, welke zijn derde had moeten worden in deze befaamde crossklassieker.
De papieren lagen erg gunstig voor de Brabander na twee manches.
Hij won de eerste met kleine voorsprong op Wolsink en werd tweede in de volgende manche achter de Fin Vehkonen.
Doordat Wolsink in de tweede manche met pech uit de strijd moest en Vehkonen slechts als zesde was gefinisht in de eerste manche had Sigmans aan een vierde plaats in de slot manche voldoende om zeker te zijn van de overwinning.
Het mocht weer niet zo zijn. Ook niet voor Suzuki-rijder Wolsink, die na het uitvallen van Sigmans de derde manche met gemak won.
Niettegenstaande de kou en enkele regen- en hagelbuien waren ongeveer 20.000 bezoekers naar St. Anthonis gekomen met de zekerheid dat het een Nederlandse overwinning moest worden.
Zij konden hun teleurstelling met moeite verwerken en de ovaties die de eerste manche van de tribunes schalden, verstomden na het uitvallen van Sigmans en Wolsink geheel.
De Finse Husqvarna rijder Vehkonen kreeg de overwinning zo op een schoteltje gepresenteerd, hoewel gezegd moet worden dat hij een goede wedstrijd reed, en bewees dat hij tot de grote zandspecialisten van dit ogenblik moet worden gerekend.
Een zesde, eerste en vierde plaats is normaal gesproken echter nooit voldoende voor een overwinning.
Toch kreeg de sympathieke Fin, samen met de Amerikaan Lackey en de Zweed Andersson, een welverdiende hulde van de enkele honderden fans, die de kou trotseerden en gewacht hadden tot de vermoeide rijders na afloop plaatsnamen op het ereschavotje.
Bij de zijspannen werd het een overwinning voor Ton van Heugten voor Cor den Biggelaar en Broer Dirkx.
De juniorklasse werd gewonnen door Adje Lammers uit Schijndel.
Uitslag: 1. Vehkonen (Finland) Husqvarna 11 pt., 2. Lackey (Amerika) Husqvarna 15 pt., 3 Andersson (Zweden) Yamaha 23 pt., 4 Pommeroy (Amerika) Bultaco 27 pt., 5 v d Sluis (Nederland) Bultaco 33 pt., 6.Lammers (Nederland) Bultaco 33 pt., 7 Hensen KTM 33 pt., 8.lindfors (Zweden) Husqvarna 40 pt.,10. Wolsink (Nederland) Suzuki 47 pt., 11. Sigmans (Nederland) Maico 47 pt.