Belgié won ook de Trophée des Nations


-Kester 14 september 1969.(bron weekblad motor)-


Een week na het behalen van de overwinning in de in Engeland verreden Motocross des Nations behaalde het Belgische team nu op eigen bodem ook de overwinning in de Trophée des Nations, de jaarlijks te houden landenteamwedstrijd voor 250 cc machines. Het was ditmaal wel een krappe overwinning omdat zowel de Belgen met als rijders De Coster, Geboers en Robert als de Zweden met Kring (eerste in de individuele rangschikking), Aberg en Hammergren 13 punten behaalden. Met een tijdsverschil van 11,4 seconden in hun voordeel ging de overwinning naar de Belgen.

Met in totaal 24 punten bezette het Tsjechoslowaakse team (Haln, Toman, Stodulka) de derde plaats. Nederland werd met 45 punten vierde, Finland (Mikkola, Jarvinen, Storm) met 57 punten vijfde en Engeland (Bickers, Clough, Davis) zesde met 62 punten.

Op het harde, stoffige circuit van Kester konden 50 rijders worden toegelaten. In totaal hadden 63 rijders uit 13 landen ingeschreven, zodat - en dat is gebruikelijk - er eerst twee kwalifikatieseries verreden werden, In de eerste serie startten Karsmakers,Roessink en Driessen", maar alleen Pierre Karsmakers kon zich zonder problemen klasseren. Zowel Roessink als Driessen kregen een lekke band. Roessink viel daardoor helaas uit, maar Driessen kon zich (na de band opgepompt en wat strubbelingen over de klassering overwonnen te hebben) toch nog klasseren.
In de tweede serie konden Jo Lammers en Frans Sigmans na een goede start rustig op heel houden uitrijden.

In de finale werd Jo Lammers – meteen in de hairpin na de - start klem gereden waarbij hij ten val kwam. Daarna wist hij nog op te halen tot de 33e plaats, maar de andere Nederlanders eindigden voor hem en bepaalden dus het aantal punten. Met een twaalfde plaats leverde Pierre Karsmakers nog de beste prestatie. Frans Sigmans werd 15e (na gestopt te hebben vanwege een pareltje) en Harrie Driessen kwam op de 18e plaats binnen.