Veel belangstelling voor

WINTERCROSS MEIJEL!

Ondanks de zeer vroege datum bleek heel wat motorsport minded publiek belangstelling te hebben voor De eerste motocross van het nieuwe seizoen, waarvoor de MAC "De Stoomfiets" een klein veld sterke senioren en internationalen in de 250 en 500 cc klassen uit hun winterslaap had gewekt. De gevestigde namen moesten het opnemen tegen gepromoveerde rijders, die in Meijel hun debuut als senior of internationaal maakten. Verrassend zijn de uitslagen niet te noemen, want noch in de kwartliter, noch in de halveliterklasse wist een outsider de zege voor zich op te eisen.

Stef van der Sluis, die in een wedstrijd over drie manches de sterkste zou blijken in de 250cc klasse, leek het aanvankelijk erg moeilijk te krijgen tegen een nieuweling in de KNMV gelederen, de Limburgse Bultacorijder Willems, die in de eerste manche zeer snel van start vertrok en de concurrentie in de gedaante van Jo Roelofs, Jan Roosink en Brord Haaker spoedig van zich af wist te schudden. Willems wist een flinke voorsprong op te bouwen, zo groot zelfs, dat noch Ton van Heugten, noch Stef van der Sluis hun slechte start konden goed maken. In de tweede manche wilde Stef daar toch wel even verandering in zien en na een imponerend begin, waarin hij achtereenvolgens Jaap Eggens, Jan van der Hoek en Jan Roessink de uitlaatpijp van zijn snelle Bultaco liet zien, nam hij in de derde ronde de kop om deze niet meer af te staan. Roessink en Hoefman namen de overige plaatsen voor hun rekening, daarbij nieuweling Willems naar een vierde plaats verwijzend. Rudi Boom verbaasde vriend en vijand door met een 100cc AGS ZŁndapp dapper zijn partijtje mee te blazen bij de kwartliters, op imponerende wijze zelfs!

In beide manches wist hij zich als elfde te klasseren in een veld van ruim twintig deelnemers. Rudi had echter in de derde manche - die opgeŽist werd door Stef van der Sluis, Ton van Heugten en Jan Roessink - de pech na slechts een ronde naar het rennerskwartier te moeten, waardoor hij lager dan verdiend in het eindklassement eindigde, evenals nieuweling; Willems trouwens, die in de derde manche met schakelmoeilijkheden te kampen kreeg.

Bij de zware senioren waren er heel wat potentiŽle kandidaten voor de overwinning; aan te wijzen en tot en met de derde manche heerste er nog steeds spanning, wie de uiteindelijke winnaar zou worden. In de eerste manche werd Frans Sigmans met ruime marge eerste, gevolgd door de heftig bakkeleiende Wolsink en Lammers. In de tweede manche had Jo Lammers echter de snelste start en veroverde hij de kop om deze niet meer af te staan, ondanks een hevig jagende Gerrit Wolsink. Sigmans maakte in de derde ronde een slippertje, waardoor hij tenslotte "maar" als vierde achter Frits Sellng eindigde. De derde manche kreeg een dramatisch verloop doordat Jo Lammers en Gerrit Wolsink gezamenlijk in het zand beten - de laatste liep een gekneusde enkel op waardoor de spanning direct verdwenen was en Sigmans en Selling niets anders hoefden te doen dan hun koppositie te consolideren, wat hun de eerste en tweede plaats in het eindklassement opleverde.

J. C. V.

Boven: Start van de zware senioren met op kop Jo Lammers en Henk Knulman. Onder: Ton van Heugten wijst Rudi Boom. Herman van Hoegee en Bart Pothoven de Ideale lijn. Rudi verricht met zijn 100 cc AJS Zundapp wonderen In de kwartliterklasse.