MOTOCROSS te BAKEL

Onder spontane toejuichingen van in gele truien gestoken supporters wist Frans Sigmans de overwinning van beide manches van de 350-500 cc klasse op zijn naam te brengen. Tijdens de eerste manche moest hij door een minder goede start vanuit het middenveld naar de kop oprukken; Geen enkele hindernis was voor hem te moeilijk. Hij verstaat de kunst om zijn machine vakkundig en safe over het terrein te sturen.

En dat gaat in zo’n duizelingwekkend tempo dat iedereen zich afvraagt waar dat tengere ventje al die kracht en behendigheid vandaan haalt. Martien van Heugten; Hans Bel en Paul van Heugten waren “gemakkelijke slachtoffers van Frans’ inhaalrace. Frits Selling en Stef v/d Sluis boden meer weerstand, doch ook zij moesten het ontgelden. In de tweede manche had Frans een betere start en hij zat dan ook meteen in de voorste gelederen. Hij had alle tijd om zijn aanval op de koplopers te openen. Frits Selling moest capituleren en daarmee reed Sigmans onbedreigd naar de overwinning.

350-500 cc senioren:

1. Fr. Sigmans, Bakel, HVA; 2. Fr. Selling, A ‘dam, Greeves; 3. S. v d Sluis, Arnhem, Bultaco; 4. H. Bel, Vianen, HVA; 5. J. Roessink, Diepenheim HVA.

250 cc junioren: I. R. Huisman, Gouda; 2. A., Dreezen, Maastricht; 3. H. v. Hoegee, Tienhoven; 4. J. Lanting, Klazienaveen; 5. B. vd Brink, Harskamp.

50 cc senioren: I. S. v. Peer; 2. J. v. Beek; 3. J. Tijhuis; 4. G. Ruinemans; 5. G. Lendering.

Bron: Moto-cross sept 1968