GRAND PRIX 250CC TE MARKELO

Sigmans,Lammers en Wolsink volwaardige tegenstanders

Op 19 mei zal het bekende Grand Prix circuit van Markelo opnieuw in de belangstelling staan van geheel motorsport- minnend Nederland. Na de fantastische organisatie van de Motocross des Nations in 1967 zullen de mannen van Markelo met aan .het hoofd de in de motorsport vergrijsde voorzitter v.d. Wolde, zorg dragen voor de organisatie van een der hoogtepunten van het seizoen nl. de Grand Prix 250cc. Als viifde GROTE PRIJS in de reeks van veertien zullen op de spectaculaire omloop van Markelo zich de wereldvedetten van de 250cc klasse verzamelen om te strijden voor de kost- bare punten die gelden voor het wereldkampioenschap.

De afgelopen jaren was de wereldtitel een aangelegenheid die aan onze nationale rijders voorbij ging. Wij hadden niet de beschikking over grootmeesters als een Hallman, Robert of Arbekov en onze internationalen moesten meer gezien worden als een aanvulling.van het programma. De tijden zijn veranderd. Niet dat deze toprijders er aan toe zijn om een vaste plaats in te nemen tussen de fabrieksrijders die

van Grand Prix naar Grand Prix trekken, maar wel is de tijd daar dat men waar dan ook terdege rekening dient te houden met onze landgenoten. Sigmans, Lammers en Wolsink zijn volwaardige tegenstanders geworden voor de Zweedse, Engelse en Belgische vedetten die gewend waren de lakens uit te delen in de wereldkampioenschappen.

De motorclub "Ons Genoegen" te Markelo is gewend de zaken goed aan te pakken. Zij brengen op 19 mei weer een programma waaraan de meest verwende crossliefhebber zijn motorsporthart kan ophalen. Na vier van de veertien Grand Prix is de strijd in alle hevigheid ontbrand en zijn de punten goud waard.

De beste rijders van de wereld zullen dan ook present zijn om, voor deze punten te vechten. Als we deze regels schrijven is alleen de Grand Prix van Spanje en Oostenrijk achter de rug. Alles wijst er op dat de strijd om de wereldtitel dit jaar een duel wordt tussen de grote merken C.Z. en Husqvarna. C.Z. wordt nog steeds aangevoerd door de Belgische oud- wereldkampioen Joel Robert, terwijl Torsten Hallman de leiding heeft van de Husqvarna-ploeg. Zij zijn de onvoorwaardelijke kopmannen en kunnen rekenen op de steun van een respectabel aantal ploeggenoten. Voor practisch alle Grand Prix zijn dat de zelfde namen en ook in Markelo zullen ze niet op het appel ontbreken.

Tussen al deze fabrieksrijders zullen onze landgenoten zich als vrijbuiters kunnen bewegen. Zij moeten geen rekening houden met een Hallman of Robert zodat ze volledig hun eigen kansen kunnen verdedigen. U kunt er van overtuigd zijn, dat ze dit zullen doen. Vorig jaar eindigde Sigmans op de vierde plaats in Norg, wat hem drie punten opleverde

Frans Sigmans na zijn triomf op de Zweedse kampioen Jan Johansson te St. Anthonis.

voor het wereldkampioenschap. Op 19 mei kan het nog beter, gezien zijn prestaties van het voors~izoen. Heizou niet de eerste keer zijn dat hij een Robert of Hallman achte] zich laat. In Markelo zullen we wellicht getuige kunnen zijn van de grootste triomf die de kleine Brabander tot nu toe gevierd heeft.

HARRY GOOSSENS.