maandblad Moto-cross mei 1968

In ons land is het Frans Sigmans die de toon aangeeft Na zijn overwinning te St. Anthonis volgden drie kampioenswedstrijden, nl. 24 maart Harfsen en 15 april Roden, beiden 250cc. Het werden twee overwinningen voor de man uit Bakel. De eerste kampioenscross voor 350cc en hoger werd verreden te Hengelo op 31 maart. Ook hier bleef hij aan de winnende hand. Frans heeft dus in beide klassen de leiding, maar mag niet deelnemen aan de volgende kampioenscross voor 350cc te Emmen op 21 april als gevolg van een beslissing van de KNMV; Voor het kampioenschap gelden vier van de vijf aangewezen wedstrijden. De winnaar krijgt telkens 30 punten, no.2 krijgt 28 punten, no.3 26 punten en de volgende 25, 24 enz.

HARRY GOOSSENS

Frans Sigmans heeft een uitnodiging ontvangen om in juli een drietal wedstrijden te rijden in Amerika. De tournee welke een aantal fabrieksrijders afgelopen winter door Amerika hielden, is zo goed bevallen dat men niet tot de komende winter wil wachten.

Jammer genoeg heeft Frans reeds contracten in juli zodat hij aan het verzoek geen gevolg kan geven. In ieder geval een bewijs dat men zelfs in Amerika weet dat onze jongens tot de wereldtop zijn doorgedrongen.