NORG INTERNATIONAAL

NEDERLANDERS GAVEN BUITENLANDERS GEEN SCHIJN VAN KANS

De 350/500 cc intemationalen bij het ingaan van de eerste bocht .Op kop Gerrit Wolsink, H7, en Alan Lampkin, E37.

De Nederlandse Internationalen hebben in Norg fel strijd geleverd, zo fel zelfs, dat de buitenlanders er voor de eerste vijf plaatsen niet aan te pas kwamen.

Het was heerlijk onze jongens aan het werk te zien. Het prachtige sportpark met .aangrenzende bossen, de perfecte organisatie en de extra microfoon in de "Sahara" bezorgden de vele duizenden toeschouwers een uiterst fijne motorsportmiddag. Hulde aan de Motorclub Assen, met Jan Weggemans op kop, die hiervoor "verantwoordelijk kan worden gesteld".

500cc INTERNATIONALEN

De eerste manche leverde een overwinning op voor Pierre Karsmakers, die na het vallen van het elektrische starthek, pijlsnel wegschoot aan het wiel van Chris Horsfield. Even leek het er in de eerste bocht op dat Gerrit Wolsink direct met de meute zou afrekenen, maar dat feest ging niet door.

Het duel halverwege de eerste manche tussen Pierre en Frans Sigmans, viel met ruime voorsprong in het voordeel van eerst genoemde uit,

Het was op het gezicht van Franske te lezen dat 'hem die nederlaag in de eerste manche maar matig zinde. Verbeten sprong hij, in de 2e manche weg en gaf geen van zijn rivalen, op Gerrit Wolsink na, ook maar een schijn van kans om in zijn onmiddellijke nabijheid te blijven.

Full speed op de eerste Schans af.

Pierre Karsmakers. Knie defect weg overwinning.

Het was duidelijk dat de strijd in de 3e manche, nu Frans en Pierre in punten gelijk stonden, nog heviger zou worden.

En jawel, beide kemphanen kleefden van meet af aan, aan elkaars wielen. Het ging zo razend snel, dat menigeen het hart vasthield. Pierre werd hiervan lichtelijk de dupe. Hij bezeerde zijn knie en ofschoon hij verder reed, verloor hij duidelijk terrein. Frans werd in Norg de grote overwinnaar.

250cc SENIOREN

De strijd bij de 250cc senioren was een frisse en enthousiaste aangelegenheid. Stef van der Sluis, algemeen als favoriet aangemerkt, had de grootste moeite om v.d. Hoek, Ruinemans, Roelofs en Roessink in bedwng te houden.

In beide manches kwam Stef niet snel genoeg weg en het kostte hem veel energie om die, zij het geringe achterstand, weg te werken.

Vooral in de 2e manche vertoonde Roelofs zich in grootse vorm en liet de eerste plaats voor zich afdrukken, zij het met banddikte voorsprong op v.d. Sluis. V s-

Senioren 250cc: 1. Stef v.d. Sluis, Arnhem, Buitaco. 2. J. Roelofs, Gorssel, Husqvarna; 3. Jan v.d. Hoek, Amsterdam, Montesa; 4. Jan Roessink, Diepenheim, Husqvarna; 5. Hans Bel, Vianen, Husqvarna; 6. J. Roosink, Rijssen, Cz; 7. J. Eggink, Harfsen, Bultaco; 8. P.v. Heugten, Amersfoort, Husqvarna; 9. W. v. Rossenberg, Nieuwveen, Husqvarna; 10. J. Ruinemans, Steenwijkerwold, Husqvarna.