MOTORCROSS MILL:

NAT MAAR SPANNEND                       15 augustus 1965

Ondanks de regen, die vrijwel de gehele middag viel, waren er op het circuit van Mill bijzonder felle en spannende gevechten, waardoor het publiek het slechte weer een beetje vergat. De eerste serie van de 50 cc junioren werd, een over- winning voor Beukhoff, die daarvoor A. Roessink in de tweede ronde de eerste plaats ontnam. De tweede serie was met ruime voorsprong voor Ruinemans, De Groot werd tweede. In de finale was het niet zo snel bekeken, wie de overwinning zou halen, want Roessink, Ruinemans, Beukhof en Van Drie vochten op een klit om de eerste plaats, waarbij zij elkaar aanvankelijk geen centimeter toegaven. Toch bleek A. Roessink het stevigste te zitten, maar Beukhof gaf niet op en bleef hem als een schaduw volgen. Roessink maakte echter geen fout en zijn machientje bleef heel, zodat de volgorde aan de finish ongewijzigd bleef. Van Drie ging zo brutaal door de bochten, dat het zelfs Ruinemans te gortig werd. Na een slip van deze laatste pakte Van Drie stevig, de derde plaats. Steeman jr. wist Ra een bar en afwisselend gevecht met De Groot in de laatste ronde het pleit in zijn voordeel te beslechten en de vijfde plaats voor zich op te eisen.

In spanning en strijd deed de klasse der 250 cc junioren niet voor de lichtere klasse onder. Tijssen won de eerste serie. Schenk had direct bij de start zijn kans verknoeid door een bocht uit te gaan. Ook J. L. van Dijk had misgerekend. Na eerst over het gehele circuit een rookgordijn te hebben gelegd, vergastte hij het publiek

 Ook bij de kwartliters werd hevig gevochten.

 Achter elkaar zijn dit B. Tuin, F. Sigmans en A. Garritsen

 Hiernaast: W. Suyker (68) en B. Bolt in de zware klasse.

op enkele salto’s, die hem echter geen enkele winst opleverden.

De tweede serie was voor H. Bel met ruime voorsprong op Sigmans. In de finale waren beiden de snelste rijders en bezetten zij beurtelings de eerste plaats, na zich eerst te hebben los gereden van Tijssen, Portengen en Garritsen, die In deze volgorde door de finish gingen. Bijna zeven ronden lang werd Garritsen, die de derde plaats had, op slechts enkele centimeters gevolgd door Tijssen, en Portengen, maar hij moest deze mannetjes, die reden alsof hun leven ervan afhing, laten passeren en genoegen nemen met de vijfde plaats. Het gevecht aan de kop was beslist in het voordeel van Sigmans.

De eerste serie van de zware klasse junioren was voor Bolt, die daartoe het onderste uit de kan had moeten halen, want ook Suyker trok er hard aan en had drie ronden de kop. De Vos reed onbedreigd naar de derde plaats, terwijl De Vries na een afwisselend gevecht met Van Hoevelaken de vierde plaats bezette. Nijhuis had bijna de vijfde plaats te pakken, maar zijn gaskabel brak. Sturend met één hand zette hij door en eindigde toch nog op de elfde plaats.

In de tweede serie reed W. Dussel onbedreigd naar de overwinning. Moeilijker had J. Koning het met P. Gudde, die zijn tweede plaats niet wilde afgeven en pas na een bar en boos gevecht zwichtte.

In de finale had Bolt onmiddellijk een flinke voorsprong genomen en toen Suyker zich eenmaal uit het gedrang na de start had losgemaakt, had hij een achterstand van ca 200 meter. Geleidelijk wist hij echter dichter bij de kopman te komen, en in de zevende ronde kwam het geluk hem daarbij een handje helpen. In het bos kwam Bolt ten val en hij verloor voldoende tijd om Suyker de leiding te laten pakken. In zijn haast om de verloren afstand in te lopen, maakte hij weer een klein slippertje en kon het toen niet meer redden, zodat hij met de tweede plaats genoegen moest nemen. De Vos, na de start in negende positie, kon zich opwerken naar de derde plaats, onmiddellijk gevolgd door Hoevelaken met achter dezen nog een paar vechters van-de-dag namelijk Beerdsen, Koning en De Vries.

 J. HEESE

UITSLAGEN: Junioren 50 cc: 1. A. Roessink, Kreidler. 21.41,4; 2. J. Beukhof, Rond-Sachs, 21.58,8; 3. H. Van Drie, Kreidler; 4. J. Ruinemans, Kreidler; 5. H. Steman Jr., Rond-Sachs; 6. J. De Groot, Rond-Sachs; 7. J. C. Nijhuis, Nijhuis-Special; 8. F. de Haan, Rond-Sachs; 9. W. Colijn, Kreidler; 10. C. V. d. Welle, Kreidler.

Junioren 250 cc: 1. F. Sigmans, Husqvarna; 2. H. Bel, Husqvarna; 3. W. Tijssen. Greeves; 4. J. Portengen, Greeves; 5. A. Garritsen, Husqvarna; 6. G. Garritsen. Husqvarna; 7. op één ronde T. Selling, Greeves; 8. G. Bosman, Jawa; 9. J. Wemmenhove, Dot; 10. J. Schenk, Greeves.

Junioren boven 350 cc: W. Suyker. Lindström; 2. B. Bolt, Maico; 3. F. De Vos, Metisse; 4. D.v. Hoevelaken, Triumph; 5. H. Beerdsen, Triumph: 6. J. Kenning, Matchless; 7. Th. de Vries, BSA; 8. W. Dussel. AJS; 9. op één ronde P. Daniëls. BSA; 10. H. Bo~ke. Jawa.