ďBromfiets-crossĒ van Liessel sportief en financieel een succes

Ondanks de tegenslagen van voorafgaande jaren, toen men telkens met slechte weersomstandigheden te kampen had, heeft motorclub Liessel - Neerkant het dit jaar toch weer aangedurfd een bromfietscross te organiseren. Dit doorzetten werd beloond want toen zondagmiddag om 2 uur de coureurs van de R.K. Motorbond op hun machines het snelle parcours opkwamen zond een vriendelijk herfstzonnetje haar stralen over de Hazeldonkse bossen. Mede hierdoor was de belangstelling groot, ondanks de concurrentie van de derby Liessel - SJVV. †Voor de eerste maal Was het financiŽle resultaat dan ook bevredigend. Het St.Hubertusgilde, waaraan een gedeelte van de opbrengst ten goede komt was hiermede zeer gebaat. De toeschouwers konden genieten van spectaculaire manches, waarbij fel om de ereplaatsen gestreden werd. Het was ongelofelijk met welk een snelheid en behendigheid de renners zich op hun lichtgewicht machientjes over de moeilijkste stukken van het parcours werkten. De krachtmeting verliep uiterst sportief en zonder ongevallen, zodat de E.H.B.O. die op alle gevaarlijke punten paraat was niet in actie behoefde te komen. De wedstrijden kregen een internationaal karakter door deelneming van verschillende Belgen in de seniorenwedstrijden, deelden onze zuiderburen de lakens uit, maar in de internationale klasse werden zij na spannende strijd geklopt door J. de Rooy uit Eindhoven. Bij de senioren was de Lieselnaar W. van Oosterhout ook bij de deelnemers. Gedurende de gehele wedstrijd had hij echter met een onwillige motor te kampen, zodat hij in de einduitslag een zeer bescheiden plaats innam. Als troost kreeg hij de pechprijs toegewezen.

†De uitslagen waren:

†1. Creemers, Boxmeer; 2. Van Es, Venray; 3. v.d. Heuvel; 4. Gruithuizen, Gemert; 5. Sigmans, Bakel; 6, Verberne, Asten, 7. Peeters, Meyel.

Senioren: 1. F. Luiten, BelgiŽ; 2. Luiten, BelgiŽ; 3. Verhoef, Veldhoven; 4. De Haard, Gemert; 5. Seuntjes, Eindhoven; 6. Kwanten, Aalst; 1. Doesburg, Geldermalsen; 8. Van Es, Venray. 9. Van Oosterhout, Liessel,

Internationalen: 1. J. de Rooy, Eindhoven; 2. De Laer, Belgie; 3. Van Roy, BelgiŽ, 4. Dons, BelgiŽ; 5. Raymakers, Meerveldhoven; 6. Van de Oever, BoekeI; 1. H. van Heugten, Amersfoort; 8. Laurense, Boekel.

Als spannend sluitstuk werd een landenwedstrijd gehouden tussen Nederland en BelgiŽ. De resultaten van de vier beste renners van elk land bepaalden de einduitslag. Ondanks de luide aanmoedigingen van het publiek moesten de Nederlandse coureurs het onderspit delven. De Belgen wonnen met 34-21 punten.

De persoonlijke resultaten Waren hier: 1. De Laer .BelgiŽ; 2. Jacobs, BelgiŽ; 3. De Roy, BelgiŽ; 4. Verhoef, Veldhoven; 5. Dons, BelgiŽ; 6. Raymakers,

Meerveldhoven; 7. Seuntjes, Eindhoven; 8. De Haard, Gemert.